Verdachte die baby achterliet werd gefilmd

De verdachte die maandagochtend een tas met een pasgeboren meisje achterliet in Breda is kort ervoor door bewakingscamera's vastgelegd. De beelden zijn dinsdagavond getoond in Opsporing Verzocht. De opnamen maken niet duidelijk of het gaat om een man of een vrouw. Ook de kleertjes van het meisje en de zwarte tas werden op televisie getoond.

Het babymeisje werd achtergelaten tussen geparkeerde auto's in de Christaan Huygensstraat in Breda. Een getuige zag dat maandagochtend rond 08.00 uur gebeuren. Het is strafbaar om een baby te vondeling te leggen. Via Opsporing Verzocht zijn dinsdagavond meer dan twintig tips binnengekomen. Deze gingen voornamelijk over de babykleding.

De politie denkt dat het meisje vrijdag is geboren. De politie concludeert aan de hand van de navelstreng dat de baby zonder deskundige hulp ter wereld is gekomen. De moeder heeft mogelijk medische hulp nodig. Het meisje maakt het goed en is naar een pleeggezin gebracht.

In de buurt in Breda is de politie dinsdagochtend op zoek geweest naar getuigen die maandag mogelijk meer hebben gezien. Tientallen fietsers en voetgangers werden ondervraagd, aldus een politiewoordvoerder. Ook met een lichtkrant wordt aan getuigen gevraagd om zich te melden.