Mané redt Koeman van nieuwe teleurstelling

Ronald Koeman kan met een goed gevoel naar Zwitserland afreizen voor het geplande teamuitje. Een late goal van Sadio Mané was genoeg voor de zege op Crystal Palace: 1-0.

Het kwakkelende Southampton kan wel weer een competitiezege gebruiken. Na een geweldige maand januari kakte het in februari helemaal in. The Saints pakten slechts vier punten uit vijf duels. Alleen van Queens Park Rangers werd nipt gewonnen (0-1). Van Swansea City (0-1), Liverpool (0-2) en West Bromwich Albion (1-0) werd verloren.

Op St. Mary's was Southampton in een weinig spectaculaire eerste helft de bovenliggende partij. De thuisploeg had veelal de bal en hield Palace ver van scoren verwijderd. Het enige probleem: zelf creëerde de ploeg van Koeman ook nauwelijks iets. Sadio Mané, Filip Djuricic en Eljero Elia lieten bij tijd en wijle iets leuks zien, maar een eindpass ontbrak.

Het maken van doelpunten is iets waar The Saints momenteel moeite mee hebben. In de hele maand februari scoorden ze slechts één goal. Dat was tegen QPR. De doelpuntenmaker was Mané. En na rust was het juist de Senegalees die voor de volle mep zorgde. Hoewel Palace na de pauze grote kansen kreeg om te scoren, waren het The Saints die toesloegen.

Pas in de 83ste minuut werd de ban gebroken. James Ward-Prowse besloot van een afstandje Palace-doelman Julian Speroni te testen. Het schot was laag en hard. Toch ging het leder recht op de Argentijnse goalie af, waardoor het ongevaarlijk leek. Speroni liet echter los. Mané toonde zich alert en wipte de bal vakkundig over de liggende keeper heen: 1-0.