Groenendijk rukt in bij Cluj

Het voetbalavontuur van Alfons Groenendijk bij de Roemeens club Universitatea Cluj is voorbij. De Nederlander moest zes maanden na zijn aanstelling als technisch directeur inrukken bij de nummer dertien van de hoogste divisie in Roemenië. Hij vertrok tegelijk met de ontslagen trainer George Ogararu na de 3-0-nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Dinamo Boekarest.

Groenendijk, oud-trainer van onder meer Willem II, Den Bosch en Jong Ajax, fungeerde tijdens de wedstrijden ook als assistent-trainer. "Ik ben meegekomen met Ogararu, dus toen hij werd ontslagen was het voor mij duidelijk. Dat hoort er kennelijk bij in deze landen. In de laatste negentien speelronden zijn er in de Roemeense competitie al 25 trainers ontslagen", zei Groenendijk tegen Voetbal International. "Maar goed, geen kwaad woord over deze club. Want ik had dit avontuur voor geen goud willen missen."

Bij Cluj staan vier Nederlandse spelers onder contract: Danzell Gravenberch, Sergio Zijler, Geoffrey Castillion en Benjamin van den Broek.