Schrijver/regisseur gevonden voor nieuwe Spider-Man

Terwijl geruchten en online discussies over wie de nieuwe Sony/Marvel Spider-Man moet spelen, en of dit een blanke acteur moet zijn of juist niet, is het bekend geworden dat de nieuwe Spidey-film waarschijnlijk een schrijver en regisseur heeft gevonden.

De taak zal worden vervuld door Drew Goddard, die enkele jaren terug nog The Cabin in the Woods schreef en regisseerde met Avengers-schrijver/regisseur Joss Whedon. Hij zou oorspronkelijk voor Sony een film over de Sinister Six maken, maar die plannen zakten ineen toen Sony en Marvel hun deal bekendmaakten.

Volgens Latino Review zal de nieuwe film Spectacular Spider-Man heten en de eerste zijn van drie films die uitkomen in opeenvolgende zomers. Spider-Man zal in de film al bestaan; er wordt niet wéér een origineverhaal verteld. De bedoeling zou zijn een jonge acteur te casten zodat deze in de rol kan groeien, maar ook Spider-Man kan laten opgroeien vanuit de middelbare school. In de eerste film zou het idee zijn dat hij het opneemt tegen Iron Man bij wijze van auditie voor de Avengers. En de Sinister Six zouden alsnog in deze film voorkomen, met het idee ze voor te bereiden voor een nieuwe film.

Deze informatie is op dit moment echter nog onbevestigd; sites als The Hollywood Reporter en Deadline spreken over 'vroege gesprekken' tussen Goddard en Sony, terwijl Sony op dit moment geen commentaar wenst te leveren. 

De nieuwe Spider-Man zal, in welke vorm dan ook, in de bioscopen te zien zijn in juli 2017.