Schöne verlengt contract bij Ajax

Lasse Schöne zal tot en met de zomer van 2017 in de Amsterdam Arena te bewonderen zijn. De Deen bereikte met Ajax overeenstemming over een contractverlenging van twee jaar.

Frank de Boer was in zijn nopjes met het nieuws. "Ik ben blij dat hij bij Ajax blijft. Lasse heeft vanaf zijn komst bewezen een belangrijke speler voor ons te zijn. Zijn kwaliteiten zijn alom bekend en ook zijn ervaring is voor ons erg van belang. Hij weet hoe we werken, hoe we willen spelen. Eigenlijk is hij gewoon deelgenoot van waar we hier mee bezig zijn. We weten zeker dat hij ook na dit seizoen van waarde kan zijn voor Ajax, vandaar dat we met hem door wilden. Hij wilde zelf ook graag blijven, dus dat is mooi."

Schöne was eveneens verheugd. "Ik ben hier heel blij mee. Het is geen excuus dat het de laatste weken minder ging, maar je loopt er toch mee rond. Nu is de toekomst duidelijk. De afgelopen tijd was er wel veel interesse, maar geen enkele club vond ik mooi genoeg. Ik heb het hier bij Ajax naar mijn zin. Ik ben ze heel dankbaar dat ze me 2,5 jaar geleden transfervrij van N.E.C. hebben overgenomen, dat was toch een gok. In de afgelopen jaren heb ik een fantastische tijd gehad met twee kampioenschappen. Ik wil deel uit blijven maken van deze groep. Er zit veel rek in dit team. Dat de sterkhouders een doorlopend contract hebben, maakt het iets makkelijker om de beslissing te nemen te blijven. Het wordt alleen maar spannender en leuker, want dit team kan veel bereiken."

Schöne arriveerde medio 2012 in Amsterdam. Hij verdedigde inmiddels 84 keer de kleuren van Ajax in de Eredivisie en maakte 22 treffers. Afgelopen zondag maakte hij tegen PSV zijn zevende doelpunt van het seizoen.

Lasse Schöne verlengt contract tot en met juni 2017.
Lasse Schöne verlengt contract in Amsterdam tot en met juni 2017. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)