Met Google Maps rodelen door de Amazone

Google Maps staat vooral bekend als de tool die overal ter wereld een blik op het stratennet biedt. De technologiegigant heeft het project nu echter ook uitgebreid naar een van de meest moeilijkst begaanbare gebieden ter wereld: het Amazoneregenwoud.

Van bestrating is in de Amazone weinig sprake, waardoor Google een alternatief moest zoeken voor de auto's met camera's die normaal de beelden voor Google Maps vastleggen. De camera's verplaatsen zich via kabels die tussen de reusachtige bomen zijn gespannen. Google werkte voor het project samen met de Amazonas Sustainable Foundation, een milieuorganisatie die zich inzet voor het behoud van het grootste regenwoud op aarde. "Een van de dingen die ik prachtig vind van mijn werk bij Google is dat als een partner met een bizar idee komt, we er waarschijnlijk mee aan de slag gaan", zei Karin Tuxen-Bettman van Google.

Het is niet de eerste keer dat Google zijn speciale Trekker-camera gebruikt om beelden van onherbergzame plekjes met de wereld te delen. De camera is eerder gebruikt om bij de Galapagoseilanden onder water kiekjes te schieten en reisde ook mee op een hondenslee om de toendra in het hoge noorden van Canada in beeld te brengen.