PSG vergeet koppositie te pakken

Ondanks dat Paris Saint-Germain sterker was dan AS Monaco, is de club vergeten de koppositie van de Ligue 1 te veroveren. Het bleef 0-0. Voor Paris Saint-Germain beloofde het een moeizaam avondje te worden. Zlatan Ibrahimovic ontbrak zoals vaker dit seizoen bij de Franse grootmacht. De doelpunten moesten dus van de voorhoede komen die gevormd werd door Edinson Cavani, Ezequiel Lavezzi en Javier Pastore.

PSG had voor de rust wel de beste kansen, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Het spel was te wisselvallig om de zege al in de eerste helft veilig te stellen. AS Monaco kon daarentegen al helemaal niets inbrengen tegen de defensie van PSG. Doelman Sirigu had niets te vrezen van de aanval, die het te stellen had zonder reserve Dimitar Berbatov.

Ook in de tweede helft hadden de Parijzenaren het beste van het spel. De formatie van trainer Laurent Blanc beschikte over het meeste balbezit, maar buitte dat niet uit. Echt grote kansen kwamen er niet.

PSG had bij winst de koppositie kunnen overnemen van Olympique Lyon. Zowel Lyon als Olympique Marseille verloor dit weekend.