Anderlecht wint ondanks vroege rode kaart

Anderlecht heeft zondag de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk met 2-0 gewonnen. De Brusselaars speelden bijna de hele wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Rolando in de zesde minuut na een harde tackle.

Aleksandar Mitrovic zette Anderlecht vlak voor rust op voorsprong. Vlak nadat Kortrijk-speler Adam Marusic zijn tweede gele kaart kreeg maakte Leander Dendoncker er vijf minuten voor het einde 2-0 van.

De Nederlander Robert Klaasen kwam bij Kortrijk bij het begin van de tweede helft het veld in. Bram Nuytinck volgde bij Anderlecht een kwartiertje later. Anderlecht staat op één punt van koploper Club Brugge tweede in de Belgische eerste klasse. KV Kortrijk is vijfde op acht punten van de koploper.

Club Brugge heeft zondag aan de verwachtingen voldaan. De koploper in de Belgische competitie won thuis met 3-0 van Mouscron-Péruwelz. Club sloeg pas na rust toe. Eerst zorgde José Izquierdo vijf minuten na de pauze voor de 1-0, waarna Tom de Sutter er vrijwel direct 2-0 van maakte. In de slotfase schoot Timmy Simons uit een strafschop de 3-0 binnen.

Mouscron, dat met tien Fransen en één Belg aantrad, kon daar weinig tegenover stellen. Club, waar Stefano Denswil en Ruud Vormer het hele duel speelden, kreeg wel vlak voor rust een tegenslag te verwerken. De Spaanse spelmaker Victor Vazquez viel uit met een fikse enkelblessure. Gevreesd wordt voor een breuk.