Twee goals Dost in spektakelstuk Wolfsburg

Twee weken na de 4-5-uitzege op Bayer Leverkusen heeft VfL Wolfsburg zondag weer voor een doelpuntenfestijn gezorgd. Bij Werder Bremen stond de nummer twee van de Duitse Bundesliga drie keer achter, maar won wederom: 3-5.

Bas Dost maakte destijds vier goals, dit keer scoorde hij slechts twee keer. Vlak na rust schoot hij raak op aangeven van de vanaf rechts opkomende Kevin de Bruyne (3-3), een aanvalsopzet die een paar minuten later herhaald werd (3-4).

Middenmoter Werder Bremen was in de streekderby op voorsprong gekomen via Zlatko Junuzovic, waarna Daniel Caligiuri binnen de minuut gelijk maakte. Franco Di Santo maakte na een kwartier 2-1 en via Maximilian Arnold was het weer razendsnel gelijk. Een eigen goal van Vieirinha betekende na een half uur 3-2. Vlak na rust brachten Dost (twee) en Caliguri Wolfsburg de zege.