Hattrick voor Zeefuik in drie minuten

Género Zeefuik heeft zaterdag een gedenkwaardige middag beleefd in Edinburgh. De bonkige spits van de Schotse club Heart of Midlothian maakte in de thuiswedstrijd tegen Cowdenbeath een hattrick in iets meer dan drie minuten tijd. Zeefuik opende in de 26e minuut de score uit een strafschop, scoorde een minuut later opnieuw en schoot in de 29e minuut voor de tweede keer raak vanaf 11 meter.

Hearts liep vervolgens in eigen stadion uit naar een historisch grote overwinning, waarbij het zelfs de dubbele cijfers haalde. Na de 10-0 in de 74e minuut van Osman Sow, op het moment dat Zeefuik al was gewisseld, stokte de score echter. Hearts gaat fier aan kop in het Championship, het tweede niveau, en koerst af op promotie naar de hoogste afdeling.

Zeefuik verruilde FC Groningen begin dit jaar op huurbasis voor Hearts. De 24-jarige spits scoorde al acht keer voor zijn nieuwe club.