Demonstratie Kameroen voor strijd tegen Boko Haram

Duizenden Kameroense jongeren zijn zaterdag door Yaoundé getrokken om hun steun te betuigen aan de campagne van het leger tegen Boko Haram. De demonstranten droegen vlaggen mee van Kameroen en buurland Tsjaad, twee landen die troepen hebben geleverd voor de strijd tegen de radicaalislamitische beweging.

De organisatoren van de mars wilden hun medeleven belijden met de miljoenen mensen die in Nigeria en de buurlanden lijden onder het geweld van Boko Haram, zei journalist Guibal Gatama, de drijvende kracht achter de manifestatie. "Ik heb goede hoop dat het leger een hart onder de riem is gestoken en ik ben er zeker van dat Boko Haram de boodschap heeft ontvangen dat het volk tegen hen is verenigd."

Een ander oogmerk van de mars was het ontmoedigen van jongeren om zich aan te sluiten bij de terreurbeweging, zei journalist Ndi Eugene Ndi.

Strijders van Boko Haram zijn de afgelopen tijd meermaals de Nigeriaanse grens overgestoken om plaatsen in Noord-Kameroen aan te vallen. Volgens de organisatoren van de demonstratie zijn in de strijd tegen de terreurbeweging ongeveer tweehonderd soldaten gesneuveld.