Mulder niet ontevreden met eerste WK-race

Titelverdediger Michel Mulder was bij de WK sprint in Astana na zijn eerste 500 meter (in 34,84 seconden) niet ontevreden. "Weer tweede hè?", verwees de tweevoudige wereldkampioen naar de WK afstanden twee weken geleden, waar hij op de (dubbele) 500 meter ook zilver pakte. De olympisch kampioen op de 500 meter moest zaterdag in een onderling duel met de Russische favoriet Pavel Kulizhnikov in de vijftiende rit opnieuw buigen voor zijn grote rivaal: 34,56.

"Het was geen verkeerde race van mij", oordeelde Mulder, die voor de derde keer dit seizoen in de 34 seconden eindigde. "Alleen de laatste binnenbocht kan nog beter. Ik kwam redelijk gelijk met Koelizjnikov uit, maar juist het laatste rechte stuk is zijn terrein. Daarop haalt hij zijn topsnelheid. Op dat punt moet ik mezelf nog verbeteren om het hem echt moeilijk te kunnen maken."

Mulder moet zaterdag op de 1000 meter al 0,56 seconde op de Rus goedmaken. "Daar kijk ik nog niet naar. We hebben nog drie afstanden te gaan. Maar deze eerste race geeft me wel vertrouwen."