Contrast ontwikkelaar toont nieuwe trippy game

Ontwikkelaar Compulsion Games heeft met een trailer een nieuw project getoond. We Happy Few, een first-person titel, dat het verhaal verteld van een moedig stel mensen dat probeert te ontsnappen aan een levenslange ontkenning van vrolijkheid.

De game speelt zich af in een drugs gevulde, retrofuturistische stad in Engeland 1960. Je zult zo goed mogelijk moeten opgaan in de rest van de inwoners, ze zijn namelijk niet zo vriendelijk tegen de mensen die zich niet aan hun absurde regels houden. De game heeft nog geen officiële releasedatum, maar de ontwikkelaar vertelde wel dat de game als demo te spelen is bij PAX East. Daarnaast werd er ook nog verteld dat We Happy Few eerder getoond wordt dan hun vorige project Contrast omdat ze feedback van communitie willen tijdens de ontwikkeling van de game.

"Één van de dingen die we realiseerden toen Contrast uitkwam is dat communitie feedback awesome is. Er waren zoveel goede ideeën waar mensen mee kwamen na de release en we vroegen ons af wat de game geweest zou zijn als we wat met die ideeën konden doen." alsdus de ontwikkelaar. "Met We Happy Few doen we dingen anders, startend met PAX. We gooien de ontwikkeling open voor mensen die erbij betrokken willen zijn. Dit betekend mensen de game vroeg laten spelen, constant content updates ontwikkelen op basis van de feedback die we krijgen. We zullen er meer informatie over vrijgeven nadat we deze week onze plannen afgerond hebben."