Robben leidt Bayern München langs Köln

Bayern München had vrijdagavond weinig tijd nodig om een veilige voorsprong te nemen tegen 1. FC Köln. Het werd 4-1. Arjen Robben was daarna weer eens belangrijk.

De eerste twee doelpunten van de Duitse kampioen vielen al binnen tien minuten. Het duel in de Allianz Arena was amper drie minuten oud toen Bastian Schweinsteiger een hoekschop van Robben kon binnenkoppen. Zeven minuten later verdubbelde Franck Ribéry de score met een schot in de korte hoek, na een individuele actie vanaf de linkerflank.

Bayern München bleef domineren, en als de bal een keer werd ingeleverd, zette de thuisploeg vroeg druk om de hem weer terug te krijgen. Via Robert Lewandowski kreeg de Rekordmeister goede mogelijkheden om weer te scoren. Toch was het Köln dat vlak voor rust verrassend iets terugdeed. Anthony Ujah kopte raak vanuit een hoekschop.

Het tegendoelpunt schudde Bayern wakker, want na de pauze ging de ploeg van Pep Guardiola meteen op zoek naar een goal. Thomas Müller kreeg tussen twee centrale verdedigers in een uitstekende kopkans, maar hij mikte ver naast. Aan de andere kant moest Manuel Neuer twee keer ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen.

Halverwege de tweede helft was de wedstrijd dan toch beslist. Ribéry legde vanaf links een voorzet bij de tweede paal neer, waar Robben via de lant binnenkopte: 3-1. De Oranje-international maakte alweer zijn zeventiende doelpunt in de Bundesliga. Hij is daarmee topscorer.

Een kwartier voor tijd kwam er ook nog een vierde Beierse goal, en net als bij de openingstreffer kwam de assist op naam van Robben. De vleugelspeler speelde de bal over de doelman van Köln, waarna Lewandowski het laatste tikje gaf: 4-1.

Bayern neemt daardoor een voorsprong van elf punten op VfL Wolfsburg. De nummer twee van Duitsland speelt zondag een uitwedstrijd tegen middenmoter Werder Bremen.