'Venlo is geen bananenrepubliek'

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo reageert verbolgen op uitlatingen van ondernemer Wout Heijmans in EenVandaag. Venlo wordt fatsoenlijk bestuurd, aldus de burgervader.

Heijmans is kwaad op de gemeente, omdat deze volgens hem de uitbreding van zijn bedrijf met een bioscoop dwarsboomt. Met name oud-wethouder Mark Verheijen moet het ontgelden. Heijmans beschuldigt hem van corruptie. In de tv-uitzending van donderdagavond heeft de Veldense ondernemer de gemeente Venlo 'een bananenrepubliek' genoemd.

Volgens Scholten heeft Verheijen de vergunning voor een bioscoop bij Heijmans' bedrijf Taurus niet 'geroofd'. De plannen om een bioscoop te realiseren in het stadscentrum van Venlo zijn op correcte wijze afgehandeld. De Venlose burgemeester wijst op het feit dat de plannen zijn getoetst door de rekenkamer en dat het rapport door de gemeenteraad is behandeld, meldt nieuwssite 1 Limburg.

Scholten stoort zich aan de praatjes van Heijmans die insinueert dat één wethouder op eigen houtje een project kan tegenhouden. "Alsof er geen college van burgemeester en wethouders bestaat. Alsof er geen ambtenaren, gemeenteraad, rekenkamer, Raad van State bestaat. Zo werk het openbaar bestuur in ons land niet", aldus de boze burgemeester.

Mark Verheijen is vrijdag opgestapt als lid van de Tweede Kamer. Hij wordt door Wout Heijmans beschuldigd van corruptie. Hij zou de plannen van Heijmans om een bioscoop buiten het centrum van Venlo te realiseren hebben gedwarsboomd, ten gunste van een bioscoop in het centrum. Dat project zou gerealiseerd worden door Piet van Pol, die toevallig duizenden euro's in de campagnekas van Verheijens VVD heeft gestort.