Regisseur gevonden voor Blade Runner-vervolg

Prisoners-regisseur Denis Villeneuve is in gesprekken om de regie van de nog titelloze Blade Runner-vervolgfilm om zich te nemen. Dat meldt Variety na een bekendmaking op donderdag.

Het vervolg, waarvoor het scenario wordt geschreven door Michael Green en Hampton Fancher, speelt zich enkele decennia na het origineel af. Dat kwam uit in 1982 en toonde een dystopisch Los Angeles in 2019. Harrison Ford, die de rol van Rick Deckard speelde in Ridley Scotts origineel, zal deze rol opnieuw vertolken. Scott zelf zal bij de film betrokken zijn als producer, samen met Andrew Kosove en Broderick Johnson.

"We zijn vereerd dat Harrison zich bij ons aansluit samen met Denis Villeneuve, die een uniek talent is, zoals we persoonlijk hebben ervaren met Prisoners," verklaren Kosove en Johnson in een gezamenlijk statement. "Hampton en Michael, met Ridley Scott, hebben een vervolg geschreven dat trouw is aan één van de meest gewaardeerde films aller tijden en we konden ons niet gelukkiger prijzen dan met dit creatieve team."

Villeneuve ontving een Oscarnominatie voor zijn regie van Indendies. Recentelijk regisseerde hij Jake Gyllenhaal in Enemy. Zijn volgende film, Sicario, met Emily Blunt, Josh Brolin en Benicio del Toro, verschijnt in de VS in september.