[PL Darts] Voorbeschouwing week 4

Enkele bijzondere affiches vanavond in de Premier League of Darts. Na het emotionele treffen op het WK staat Raymond van Barneveld opnieuw tegenover Stephen Bunting. Michael van Gerwen hoopt ook na speelronde vier de enige te zijn zonder puntverlies. In Belfast neemt hij het op tegen rivaal Adrian Lewis.

In de kwartfinale van het wereldkamioenschap maakten Van Barneveld en Bunting er een spannend duel van. De Hagenaar trok uiteindelijk aan het langste eind en hield vervolgens op het podium een speech waarin hij stelde dat Family Guy bij de beste darters van de wereld hoorde en een wildcard voor de Premier League verdiende. Na het een volgde het ander, vanavond in Belfast staan de twee tegenover elkaar.

Barney kan een zege vanavond bijzonder goed gebruiken. Na drie speelrondes heeft hij pas één punt verzameld. "Ik ben er klaar voor", laat Van Barneveld via twitter weten. "Het gaat een clash worden." Vorige week reageerde Van Barneveld zwaar teleurgesteld nadat hij tegen Peter Wright een 5-1 voorsprong uit handen gaf. Ook Bunting heeft pas 1 punt.

Van Gerwen heeft tot nu toe alle drie zijn wedstrijden in de competitie gewonnen. Bovendien heeft de Vlijmenaar met 42 overwinningen in de afgelopen 44 wedstrijden de cijfers aan zijn kant. "Adrian is een geweldige speler. We hebben altijd mooie wedstrijden, dus ook nu kijk ik weer uit naar de wedstrijd. De laatste twee jaren heb ik genoten in Noord-Ierland en speelde ik daar ook altijd goed." Aldus Van Gerwen.

Week 4 - Belfast    
Kim Huybrechts (BEL) vs Dave Chisnall (ENG)
Gary Anderson (SCH) vs James Wade (ENG)
Michael van Gerwen (NED) vs Adrian Lewis (ENG)
Stephen Bunting (ENG) vs Raymond van Barneveld (NED)
Phil Taylor (ENG) vs Peter Wright (SCH)