Wories mag naar WK kunstrijden

Niki Wories mag deelnemen aan het wereldkampioenschap kunstrijden dat eind maart in Shanghai wordt gehouden. De selectiecommissie kunstrijden van de KNSB heeft besloten de 18-jarige Almeerse uit te zenden nadat ze de afgelopen weken aan de eisen van de internationale bond ISU had voldaan.

Wories behaalde vorige week op de Bavarian Open in Oberstdorf de vereiste technische score voor de korte kür. Afgelopen weekeinde deed ze dat bij de Challenge Cup in Den Haag voor de vrije kür. Op beide sterk bezette ISU-wedstrijden pakte ze het brons.

"Niki heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen maanden. Het geeft ons ook vertrouwen dat we op de goede weg zijn met het kunstrijden in Nederland", zei Karen Venhuizen, disciplinemanager kunstrijden binnen de schaatsbond. Wories komt uit voor De Drechtsteden Dordrecht, een vereniging die met steun van de bond en gemeente inzet op talentontwikkeling.

Manouk Gijsman was in 2010 de laatste kunstrijdster die Nederland op een senioren-WK vertegenwoordigde. Wories neemt volgende week eerst nog deel aan het WK voor junioren in Estland.