Bertens door in Acapulco, Haase, Sijsling en Hogenkamp uitgeschakeld

Het is vooralsnog niet het seizoen van tennisser Robin Haase. De 27-jarige Hagenaar ging dinsdag (plaatselijke tijd) ook in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Acapulco onderuit. Ditmaal was de Oostenrijker Andreas Haider-Maurer hem de baas: 6-3, 2-6 en 6-2.

Haase heeft dit seizoen nog geen partij gewonnen op de ATP Tour. Door de slechte resultaten is de Nederlander afgezakt naar plek 102 op de wereldranglijst.

Kiki Bertens had wel succes in de Mexicaanse stad, al had ze daarbij het geluk dat haar tegenstandster Roberta Vinci opgaf. De Italiaanse kwam in de eerste set twee keer een break voor, maar wist op 5-3 de set niet uit te serveren. Bertens brak terug en kwam met 6-5 voor. Vinci, als zesde geplaatst, staakte daarna om nog onbekende reden de strijd.

Igor Sijsling heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op het tennistoernooi van Acapulco. De Amsterdammer moest het in de Mexicaanse badplaats in de eerste ronde opnemen tegen de Spanjaard David Ferrer. De nummer twee van de plaatsingslijst had een kleine anderhalf uur nodig voor de winst: 6-3 en 7-6 (4).

Het was de vijfde keer dat beide tennissers elkaar troffen; Ferrer was telkens de baas.

Richel Hogenkamp is er dinsdag (lokale tijd) niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het tennistoernooi van Acapulco. De Zwitserse Timea Bacsinszky, de nummer vijf van de plaatsingslijst, was in drie sets te sterk voor de Doetinchemse: 2-6, 6-2 en 6-3.

Hogenkamp had zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi geplaatst. Via Twitter reageerde ze op het verlies. "Teleurgesteld. Ik had kansen om de wedstrijd naar me toe te trekken. De goede dingen neem ik mee en ik moet leren van de fouten", aldus Hogenkamp.