Honda: nog geen klanten voor F1-motor

Er hebben zich bij Honda nog geen teams gemeld om vanaf 2016 gebruik te maken van de Japanse Formule 1-motoren. De Japanse fabrikant keert dit seizoen terug in de F1 als leverancier van McLaren.

De terugkeer van Honda in de Formule 1 gaat niet helemaal over rozen, want de nieuwe McLaren-Honda heeft tijdens de eerste twee wintertests maar een beperkt aantal ronden kunnen rijden door technische problemen. In totaal staat de teller na acht dagen op 972 kilometer, terwijl een aantal andere teams al boven de 3.000 kilometer zitten.

Dit jaar zijn de Japanners de exclusieve partner van McLaren, maar in 2016 kan er ruimte ontstaan om een tweede team van krachtbronnen te voorzien. Honda-motorsportbaas Yasuhisa Arai geeft tegenover F1i.net de huidige situatie weer: "Er heeft nog niemand bij ons aangeklopt. De andere teams hebben nog totaal geen indicatie van de performance van onze motor, al sluit ik niet uit dat ze er een glimp van hebben gezien tijdens de tweede test en ze zich nu toch wel afvragen hoe het met die 'mysterieuze' Honda-motor zit."

Arai weet nog niet of Honda in 2016 ook anderen gaat beleveren. "Dat is een lastige vraag, want ik vind het moeilijk om te zeggen of we het ons gedurende het komende seizoen kunnen veroorloven voorbereidingen te treffen om aan een tweede team te leveren. Vooralsnog ligt onze aandacht volledig bij McLaren."