Inter haakt aan door derde overwinning op rij

Internazionale lijkt de teleurstellende eerste seizoenshelft langzaam maar zeker achter zich te laten. De Milanezen wonnen maandag voor de derde keer op rij een competitiewedstrijd. Inter was ditmaal de baas over Cagliari: 1-2.

De ploeg van trainer Roberto Mancini had het aanvankelijk lastig op Sardinië. De degradatiekandidaat verdedigde stug, maar moest vlak na rust toch een tegentreffer toestaan. Mateo Kovacic zorgde voor de 0-1 in de 47e minuut. Het duurde daarna tot halverwege de tweede helft voor Mauro Icardi de stand naar 0-2 tilde. Een eigen doelpunt van doelman Juan Pablo Carrizo, bracht de spanning terug, maar de zege voor Inter kwam niet meer in gevaar.

Door de overwinning komt Inter op 35 punten na 24 wedstrijden, goed voor plek acht. Genoa (zesde) en Sampdoria (zevende) hebben ook 35 punten, maar een wedstrijd minder gespeeld. Zij spelen dinsdag tegen elkaar. Plek zes geeft normaal gesproken nog recht op deelname aan de Europa League.