Staatscompensatie voor alienontvoering

Icoon Opmerkelijk Ben je weleens ontvoerd door aliens? Je kunt dan bij de advocaat Jens Lorek aankloppen. Hij zal proberen staatscompensatie voor jouw traumatische gebeurtenis te regelen. "Er is vraag naar juridisch advies op dit gebied", vertelt de advocaat aan het persbureau Reuters. "Het probleem is dat mensen bang zijn om voor aap te staan in de rechtszaal".

Lorek is een advocaat in de Oost-Duitse stad Dresden. Hij is gespecialiseerd in sociaal- en arbeidsrecht, maar hoopt extra klanten binnen te kunnen halen met zijn nieuwe service.

Hij heeft nog geen succes gehad met zijn compensatieclaims, maar hij denkt dat het binnenkort wel gaat lukken. Er zijn volgens hem veel potentiële klanten die melding maken bij instanties over hun ontvoering door buitenaardse wezens. "Deze mensen kunnen therapie of medicijnen aanvragen".

Lorek baseert zijn theorie op een Duitse wet die slachtoffers van kidnapping het recht op compensatie van de staat geeft. Hij denkt niet dat hijzelf nu voor aap zal staan in de rechtszaal. "Niemand heeft er tot nu toe nog over gelachen", zegt hij.