'Joker is een Shakespeare-karakter'

Acteur Jared Leto is zich geestelijk aan het voorbereiden op zijn vertolking van the Joker in Suicide Squad, de door David Ayer (Fury) geregisseerde DC Comics-verfilming. Tegenover het tijdschrift Billboard sprak Leto even over zijn rol, waarvoor hij zich onder andere voorbereidt door veel te eten.

"Ik probeer een hoop extra gewicht te krijgen. Dat betekent dat ik elke paar uur moet eten, en daar ben ik niet zo goed in," legt de 30 Seconds To Mars-frontman uit. Blijkbaar gaat Leto niet voor een skinny Joker. De acteur is de vierde om de rol van de iconische Batman-schurk in live action te vertolken. Kijkers leerden het personage kennen in de gedaante van Cesar Romero in de jaren 60 Batman-serie op tv, gevolgd door Jack Nicholson in Tim Burtons Batman en Heath Ledger in The Dark Knight. Deze vertolking zal de eerste zijn waarin Joker niet tegenover Batman staat; vooralsnog wordt niet verwacht dat Ben Afflecks Dark Knight een verschijning maakt in de film, die enkele maanden na Batman v Superman verschijnt.

Over de reden waarom Leto zich aangetrokken voelde tot de rol van de Clown Prince of Crime: "De kans om zo'n bijna Shakespeare-achtig personage te vertolken - dat is wat comics aan het worden zijn, toch? Hij is een prachtige ramp van een personage. Een enorme uitdaging."

Suicide Squad, met naast Leto ook Will Smith als Deadshot, Margot Robbie als Harley Quinn, Cara Delevingne als Enchantress en Jai Courtney als Boomerang, verschijnt in augustus 2016. De rol van Rick Flag zou gespeeld worden door Tom Hardy, maar die stapte eerder uit het project. Mogelijk zal Joel Kinnaman (Robocop) de rol overnemen.