Uitslag Ajax - Legia Warschau

Ajax heeft met moeite de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de Europa League gewonnen. De Amsterdammers zegevierden in eigen huis met 1-0 tegen het Poolse Legia Warschau dankzij een doelpunt van Arkadiusz Milik. De return van dit duel is volgende week donderdag.

De wedstrijd in de Amsterdam ArenA begon saai. Legia groef zich in, terwijl Ajax niet bij machte was een gat te schieten in de Poolse defensie. Na ruim een half uur spelen lukte dit Milik wel die zijn landgenoten via een prachtig krullend schot verschalkte.

De tweede helft was omgekeerd aan de eerste. Legia gaf plotseling gas en drong Ajax regelmatig ver terug. Doelman Jasper Cillessen groeide uit tot held van de avond door diverse malen schoten te pareren. Onder meer Orlando Sá en Guilherme vonden de Ajax-goalie meermalen op hun weg, terwijl de Amsterdammers geluk hadden dat Michal Zyro van dichtbij de bal hoog overschoot. De ploeg van Frank de Boer kon er slechts speldenprikken tegenover stellen en mocht blij zijn dat de stand na 90 minuten 1-0 bleef.

El Ghazi vecht een duel uit met Warschau-speler Maslowski (Pro Shots/Stanley Gontha)
El Ghazi vecht een duel uit met Warschau-speler Maslowski (Pro Shots/Stanley Gontha)

AFC Ajax

1 - 0

Legia Warschau

 35' Milik    
 
 Gele kaart: Bazoer (AFC Ajax), Jodlowiec, Vrdoljak (Legia Warschau)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 46.761
Arbiter: Eriksson (Zwe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Van Rhijn
Van der Hoorn
Viergever
Boilesen
Bazoer
Serero (Riedewald/72)
Klaassen (Sinkgraven/82)
El Ghazi
Milik
Kishna (Schöne/74)
  Kuciak
L.Broz
Rzezniczak
Dossa Júnior
Guilherme
Maslowski
Vrdoljak
Jodlowiec
Zyro
Orlando
Kucharczyk