Uitslag AS Roma - Feyenoord

Feyenoord heeft zich een goede uitgangspositie bezorgd voor het bereiken van de volgende ronde van de Europa League. In Rome speelde het met 1-1 gelijk tegen AS Roma.

AS Roma speelde in de beginfase zoals je dat van Italianen verwacht, het balbezit aan de tegenstander laten en loeren op de counter. Feyenoord kon tot aan het zestienmetergebied komen, maar werd geen moment gevaarlijk. AS Roma kwam er echter diverse keren gevaarlijk uit. Één daarvan betekende de 1-0. Na een voorzet van Torosidis was het Gervinho die de thuisploeg op voorsprong zette.

Tien minuten na rust was het echter plotseling 1-1. Na een voorzet van Karsdorp, die in moest vallen voor de geblesseerde Wilkshire, kon de kopbal van Immers nog net gekeerd worden door keeper Skorupski. In de rebound kon Kazim-Richards echter raak schieten. Daarna kreeg Feyenoord zelfs nog een kans om op voorsprong te komen, maar Kazim en Immers slaagden er niet in die te benutten.

Roma ging op jacht naar de gelijkmaker. Doumbia miste een dot van een kans en een uithaal van Torosidis werd gekeerd door Vermeer. Verder kwam het echter niet waardoor Feyenoord volgende week met een gunstige uitslag aan de return kan beginnen.


AS Roma-speler Miralem Pjanic in duel met Feyenoord-spelers Jordy Clasie en Tonny Vilhena (PRO SHOTS/Peter Lous)

AS Roma

1 - 1

Feyenoord

 22' Gervinho    55' Kazim-Richards 
 
 Gele kaart: Holebas, Keita, Yanga-Mbiwa, (AS Roma), Wilkshire, Immers, (Feyenoord)
 
Stadion: Stadio Olimpico, Rome
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Hategan (Roe)
 
Opstelling:   Opstelling:
Skorupski
Torosidis
Manolas
Yanga-Mbiwa
Holebas
Nainggolan
De Rossi (Keita/65)
Pjanic
Gervinho
Totti (Doumbia/65)
Verde (Florenzi/75)
  Vermeer
Wilkshire (Karsdorp/30)
Boulahrouz
Kongolo
Nelom
El Ahmadi
Immers
Clasie
Toornstra
Kazim-Richards
Vilhena