Oud-wereldkampioen wielrennen Criquielion (58) overleden

De gezondheidstoestand van de Belgische oud-wielrenner Claude Criquielion is na zijn zware beroerte zorgwekkend. De 58-jarige voormalige klassiekerheld ligt in een diepe coma op de intensive care van het ziekenhuis in Aalst, meldt Het Nieuwsblad woensdag. Mocht Criquielion deze fase doorstaan, dan is de kans op blijvende schade volgens de specialisten heel groot, aldus de krant.

De 58-jarige oud-renner werd in de nacht van zondag op maandag getroffen door een herseninfarct. De Belg vierde in zijn carrière grote successen. Hij won onder meer de Ronde van Vlaanderen, de Clásica San Sebastian, de Waalse Pijl (twee keer) en Brabantse Pijl. Hij veroverde in 1984 de wereldtitel op de weg. In de Ronde van Frankrijk eindigde hij vijfmaal in de top tien.

"Ik heb Claudy altijd gekend als een vechter", reageerde de Belgische manager van Etixx Quick-Step Patrick Lefevere op het nieuws. "Ik ga ervan uit dat hij nu ook zal vechten voor zijn leven."

Update 12.40 uur

Het Belgische Sporza meldt dat Claude Criquielion op 58-jarige leeftijd is overleden. Hij overleed aan de gevolgen van een herseninfarct.