Uitslagen Champions League 17/02/2015

Vanavond werden de eerste wedstrijden in de achtste finales van de Champions League gespeeld. Chelsea speelde uit tegen Paris Saint-Germain met 1-1 gelijk terwijl het duel tussen Sjachtar Donetsk en Bayern München in 0-0 eindigde.

Branislav Ivanovíc kopte Chelsea na 36 minuten op voorsprong. Edinson Cavani, eveneens met het hoofd, bracht de thuisploeg na 54 minuten op gelijke hoogte. Paris Saint-Germain was vooral na rust de betere ploeg. De regerend kampioen van Frankrijk slaagde er echter niet nog eens een de uitstekende doelman Thibaut Courtois van Chelsea te passeren.

Namens Bayern was Arjen Robben, de man in vorm, ijverig maar onderscheidde zich vooral met assists. Die waren niet besteed aan onder anderen Thomas Müller. Bayern speelde de laatst 25 minuten met tien man. De Spaanse routinier Xabi Alonso kreeg in zijn honderdste Europese wedstrijd op dit niveau twee keer geel van zijn landgenoot Alberto Undiano.