AS Roma speelt gelijk tegen Parma, rentree De Jong helpt AC Milan niet

AS Roma heeft zondag voor eigen publiek genoegen moeten nemen met een teleurstellend gelijkspel tegen Parma. De ploeg van trainer Rudi Garcia kreeg de hekkensluiter van de Serie A in Stadio Olimpico niet op de knieën: 0-0. Koploper Juventus kan de voorsprong op de Romeinen daardoor zondagavond vergroten tot negen punten.

Bij AS Roma ontbrak naast de geblesseerde Kevin Strootman ook de zieke aanvoerder Francesco Totti. Garcia hoopt de Romeinse clubicoon donderdag weer te kunnen gebruiken in de Europese thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Met slechts twee overwinningen in de laatste acht officiële wedstrijden zit AS Roma in een moeizame fase. Het biedt Feyenoord donderdag wellicht kansen in de Europa League, als de Rotterdamse ploeg op bezoek gaat in Rome. Trainer Rudi Garcia van AS Roma hoopt dat zijn ploeg zo snel mogelijk voor een ommekeer kan zorgen. "We moeten er alles aan doen om weer op het winnende pad te komen", zei Garcia zondag na het teleurstellende gelijkspel tegen Parma, de hekkensluiter van de Serie A (0-0).

De Giallorossi (geel-roden) hebben vooral moeite met scoren. De nieuwe Ivoriaanse spits Seydou Doumbia kon tegen Parma het verschil ook niet maken, net als zijn landgenoot Gervinho. "Ik heb wel twintig schoten genoteerd, maar slechts vier gingen er op doel. Zo kun je geen doelpunten maken", mopperde Garcia. "De supporters zijn teleurgesteld en dat is logisch, want een ambitieuze club als AS Roma moet wedstrijden winnen. We gaan ons nu richten op de Europa League. De tijd zal leren of we voor verbetering kunnen zorgen."

Stefan de Vrij boekte met Lazio wel een overwinning, bij Udinese: 0-1. Antonio Candreva maakte uit een strafschop het enige doelpunt voor de nummer vijf van de Italiaanse competitie.

Nigel de Jong heeft AC Milan bij zijn rentree niet aan een overwinning kunnen helpen. De Italiaanse ploeg moest voor eigen publiek genoegen nemen met een gelijkspel tegen Empoli: 1-1. Uiteindelijk mochten de Rossoneri daar nog blij mee zijn, want de thuisclub moest de laatste minuten met tien man uitspelen nadat doelman Diego López met rood van het veld was gestuurd.

De Jong stond na bijna een maand afwezigheid weer in de basis bij Milan en droeg meteen de aanvoerdersband. De Nederlandse middenvelder zag hoe de nieuwe spits Mattia Destro enkele minuten voor rust de score opende. Empoli kwam halverwege de tweede helft echter langszij via Massimo Maccarone. Met tien man bleef Milan in de slotfase overeind, al schoot de rood-zwarte formatie met het puntje weinig op in de Serie A. Marco van Ginkel bleef op de bank naast trainer Filippo Inzaghi zitten.