TVii geannuleerd in Europa

TVii is één van de eerste features die Nintendo bekendmaakte voor Wii U. Met de feature kan men met elkaar communiceren over tv-programma's en sketches maken op de Gamepad. Ook bevat het verschillende diensten, zoals Netflix en Hulu Plus, onder één app. Erg handig dus.

Helaas kunnen we hier in Europa niet van genieten. Nintendo heeft besloten de dienst niet meer beschikbaar te stellen in Europa vanwege moeilijkheden met de licenties. Op de Nederlandse website van Nintendo is het volgende te lezen: ''Bij Nintendo of Europe doen we elke dag ons uiterste best om al onze fans een zo breed mogelijk entertainment-aanbod te bieden. Omdat het uitermate complex is om in verschillende landen met verschillende licentiesystemen meerdere tv-diensten aan te bieden, hebben we er helaas voor gekozen om de Nintendo TVii-dienst niet in Europa aan te bieden. Hoewel we in dit geval niet op zulke complicaties hadden gerekend, zullen we altijd proberen om leuke ervaringen te bieden waar al onze fans plezier aan kunnen beleven.''

Dit plezier gaat Nintendo nu leveren met het Nintendo Anime Channel, waar onder andere Pokémon, Kirby en Inazuma Eleven bekeken kunnen worden.