N.E.C. denkt alleen aan snelle promotie

N.E.C. doet er alles aan zo snel mogelijk terug te keren in de eredivisie en kijkt niet achterom. Trainer Ruud Brood zag zijn ploeg ook vrijdagavond op bezoek bij FC Emmen, met enige goede wil nog als een concurrent te bestempelen, geen fout maken. Pas de slotfase was spannend: 2-3.

De Iraniër Alireza Jahanbakhsh scoorde al na vijf minuten. Daarna liet Sjoerd Ars de kansen om de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen onbenut. Emmen testte de Nijmeegse doelman Joshua Smits maar zelden. Soufiane Laghmouchi had dat na een uur kunnen doen maar schoot over. Anthony Limbombe en Christian Santos maakten het karwei af. Laghmouchi en Tim Siekman kwamen daarna nog met een laat Drents antwoord.

N.E.C. heeft nu vijftien punten voorsprong op Roda JC, dat maandag op bezoek gaat bij Jong Ajax. Nummer drie FC Eindhoven maakte geen fout tegen Fortuna Sittard: 3-1. FC Volendam klopte hekkensluiter RKC Waalwijk met 2-0. FC Den Bosch bleef ook in zijn derde duel onder trainer René van Eck zonder puntenverlies. Uit bij Helmond Sport wonnen de Bosschenaren met 5-1.

VVV-Venlo won op bezoek versloeg Almere City FC in Flevoland met 1-0. FC Oss en Achilles '29 deelden de punten: 2-2. De Graafschap versloeg MVV met 3-1.