Van Persie scoort voor winnend Man. United, Southampton gelijk

Manchester United heeft woensdagavond een 3-1 overwinning geboekt op Burnley. Robin van Persie was een van de doelpuntenmakers.

Manchester United had de voorsprong al vroeg te pakken. Robin van Persie kopte een hoekschop van Wayne Rooney door naar de tweede paal. Daar kopte Radamel Falcao de bal terug, waarna Chris Smalling zijn hoofd tegen de bal aanzette en zo de 1-0 maakte. De vroege voorsprong is precies waar manager Louis van Gaal op uit was.

Maar de plannen van Van Gaal liepen niet helemaal gesmeerd. Want niet lang na de openingstreffer werd de gelijkmaker geproduceerd. Na balverlies van Ángel Di María op het middenveld kon Kieran Trippier er op de rechterflank vandoor. Zijn voorzet was perfect waardoor het voor Danny Ings een koud kunstje was om zijn negende van het seizoen te maken.

De thuisploeg ging daarna weer op jacht naar de voorsprong. Het leek er lang op dat beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers op gingen zoeken, maar diep in blessuretijd was het opnieuw Smalling die scoorde. Uit een voorzet van Di María kon Smalling precies op dezelfde plak als zijn eerste treffer koppend scoren.

In de tweede helft was het allesbehalve overtuigend wat Manchester United liet zien. Toch wist de ploeg van Van Gaal nog een keer te scoren. Van Persie mocht tien minuten voor tijd een strafschop nemen. De Nederlandse international schoot deze feiloos buiten bereik van de keeper tegen de touwen: 3-1. De overwinning kwam niet meer in gevaar voor The Red Devils.

Southampton heeft in de Premier League averij opgelopen tegen West Ham United. De ploeg van Ronald Koeman kwam niet tot scoren, ook niet na een rode kaart bij de bezoekers.

Southampton nam onlangs de derde plek weer over van Manchester United, maar ook West Ham presteert dit seizoen boven verwachting. De ploeg van Sam Allardyce staat achtste in de Premier League. In het St. Mary's Stadium was de openingsfase echter voor The Saints, die de eerste goede mogelijkheid kregen.

Een fraaie aanval via Nathaniel Clyne en Steven Davis kwam uiteindelijk uit bij Sadio Mané. Zijn schot werd door Carl Jenkinson van de doellijn gehaald. Balverlies van diezelfde Jenkinson gaf Southampton na 26 minuten de kans om te counteren. De aanval eindigde bij Eljero Elia, die zijn schot niet op doel kreeg.

Tien minuten na de pauze probeerde Allardyce zijn team voorin wat meer power te geven. Hij bracht Andy Carroll binnen de lijnen voor Diafra Sakho. Een knullige handsbal van doelman Adrián bracht West Ham kort daarna echter in de problemen. De keeper ging hopeloos in de fout toen hij de bal niet weggewerkt kreeg.

Adrián probeerde tevergeefs om tegenstander Mané te gaan, waarna hij niet anders kon dan de bal net buiten het strafschopgebied met de handen beroeren. Scheidsrechter Pawson trok de rode kaart, waardoor de formatie van Ronald Koeman dus met een man meer kwam te staan.

Koeman bracht met Dusan Tadic (voor Elia) en talent James Ward-Prowse nieuwe krachten binnen de lijnen om een doelpunt te forceren. Graziano Pellè werd gevaarlijk dankzij een pass van Mané, maar het schot van de Italiaan ging over het Londense doel.

Vanuit een vrije trap van Tadic was ook Ward-Prowse niet ver verwijderd van een doelpunt. Ook kreeg de bal er echter niet in. Het bleef dus 0-0, waardoor Manchester United weer derde staat. Southampton bezet nu plek vier en heeft een punt minder dan het elftal van Louis van Gaal.