Sportblog: Moeders tegen hooligans & rondvliegend bier

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Voetbalfans betalen om niets te kunnen zien
In de Engelse Premier League draait het Southampton van trainer Ronald Koeman als een tierelier. De ploeg staat derde en won afgelopen weekend uit met 0-1 van Queens Park Rangers, dankzij een goal van Saido Mane. De fans waren massaal met Southampton meegereisd naar Loftus Road, maar een deel van hen kwam van een koude kermis thuis. Ze betaalden 38 pond (ruim vijftig euro, red) voor een kaartje, maar veel van de wedstrijd hebben ze niet kunnen zien ...

Eeuwig zonde ...
Een biertje bezorgen, blijkt in de Amerikaanse NBA een gevaarlijke bezigheid te zijn. Serveerster Daila Barr had zaterdag in het duel tussen de Washington Wizards en de Brooklyn Nets haar dienblad vol gerstenat toen de 2,06 meter lange Mason Plumlee een bal binnen de lijnen probeerde te houden. Dit slaagde niet en bovendien wierp hij met zijn actie het dienblad van Barr omver.

Zowel Barr als twee toeschouwers op de eerste rij kwamen onder het bier te zitten. Eeuwig zonde als je het ons vraagt. Gelukkig kreeg Plumlee zijn verdiende straf, want zijn Nets gingen met 114-77 onderuit tegen de Wizards.


En daar ging het bier... (Bron: YouTube)

Ook Wozniacki in bikini te bewonderen in SI
Vorige week schreven we al over hoe het liefje van Gregory van der Wiel een plekje had veroverd in de beroemde badpakken editie van Sports Illustrated. Vandaag brengen we met veel plezier dat ook tennisster Caroline Wozniacki in het tijdschrift te vinden is. Wozniacki onthulde zelf een paar kiekjes op Twitter:

Basketbalster rijkelijk beloond voor niet spelen
Een van de beste basketbalsters ter wereld zal veel geld opgestrijken door niet in actie te komen. Diana Taurasi heeft van haar Russische club UMMC Yekaterinburg een riante salarisverhoging in het vooruitzicht gekregen als ze het seizoen in de vrouwelijke tegenhanger van de NBA, de WNBA, overslaat.

Taurasi speede vanaf 2007 voor Phoenix Mercury waarmee ze al drie titels veroverde. Daarnaast speelt ze al zes jaar lang in Rusland en in Turkije om meer inkomsten te genereren. Dat legt haar geen windeieren, want de 32-jarige speelster harkt naar verluidt alleen al in Rusland anderhalf miljoen euro per jaar binnen. Bij Mercury verdiende ze 108.000 dollar, ongeveer 95.000 euro. Dit bedrag zal minimaal door de Russen opgehoest moeten worden.

In een open brief aan Mercury heeft Taurasi haar beweegredenen laten weten. "Ze hebben me gevraagd deze zomer rust te houden. Ik moet aan de toekomst denken. Als ik straks niet meer speel, wil ik ook voor mezelf en mijn familie kunnen blijven zorgen."

Skeletonster komt bezem tegen in de baan
Dat moet even schrikken zijn geweest voor Jane Channell. Ze was nog maar net gestart met haar tweede run op de baan van Igls toen ze ineens in aanvaring kwam met een bezem. Officials hielden tussen de runs door de baan sneeuwvrij maar één official had blijkbaar niet zo goed opgelet en zijn bezem kwam in botsing met de Canadese pechvogel. Gelukkig vond de botsing plaats met een kilometer of 30 per uur in plaats van meer dan 100 verderop in de baan.


De bezem er door bij het skeleton (Bron: YouTube)

Moeder houden hooligans in bedwang
Wat doe je als je als voetbalclub lastige supporters hebt? Hun moeders inzetten als stewards! Bij SC Recife uit Brazilië hadden ze al enige tijd problemen met hun eigen supporters. Het inzetten van de moeders moest dat oplossen, want wie gaat er nou rotzooi trappen als hun eigen moeder erbij is. Tijdens de beladen derby tegen Nautico Recife werden de veiligheidsmoeder, zoals op hun rug te lezen valt, voor het eerst ingezet. De club was zeer tevreden over het eerste optreden van de dames. Dat SC Recife met 1-0 won zal ook wel hebben bijgedragen aan de goede sfeer.

In stijl naar de snowboardwedstrijd
Elke keer met de auto naar de piste vond Omar Visintin ook maar saai, daarom besloot het op weg naar de Europa Cup snowboard in Cortina d'Ampezzo eens anders te doen. De snowboardcrosser bond een touw om zijn middel en verbond die met de dakrail van de auto en liet zich als het ware als waterskiër op de sneeuw meevoeren. Natuurlijk is dit niet geheel ongevaarlijk, maar gezien zijn vierde plaats in Cortina weet hij wel wat hij doet.


Doe dit niet thuis na! (Bron: YouTube)