Gelderland wil maandag weer regiotaxi

Gelderland wil uiterlijk maandag het regiotaxivervoer in de provincie weer op orde hebben. Tot die tijd is er alleen voor rolstoelers, mensen met een visuele handicap en ziekenhuisafspraken vervoer geregeld. Anderen die al een rit met de regiotaxi hadden besteld, moeten een andere oplossing verzinnen.

De provincie staat woensdagmorgen voor de voorzieningenrechter in Arnhem tegenover taxibedrijf Willemsen de Koning. Dit bedrijf staakte dinsdag het regiotaxivervoer in een groot deel van Gelderland wegens een financieel conflict met de provincie. Het bedrijf zegt vanwege het conflict faillissement te moeten aanvragen voor een aantal bedrijfsonderdelen. De provincie vindt dat Willemsen de Koning slecht heeft gepresteerd en heeft nieuwe contracten met andere vervoerders gesloten, die later dit jaar ingaan.

Gelderland wil dat het bedrijf de ritten direct hervat. Volgens de provincie is er een contract met het moederbedrijf en staat een eventueel faillissement van dochterbedrijven los van de afspraken.