Vos in gesprek over werelduurrecord

De Belgische krant Het Nieuwsblad wil wielrenster Marianne Vos verleiden het werelduurrecord bij de vrouwen aan te vallen. "We zijn momenteel nog aan het onderhandelen", maakte chef sport Guy Fransen maandag tijdens de presentatie van de Flanders Classics in Gent bekend.

De 27-jarige Vos is naast meervoudig wereldkampioene in het veld en op de weg ook regerend olympisch wegkampioene in het vrouwenwielrennen. Ze kan ook in het baanwielrennen uit de voeten, want in 2008 op de Spelen in Peking pakte ze goud in de puntenkoers.

Het werelduurrecord bij de vrouwen staat sinds 1 oktober 2003 op naam van Leontien Van Moorsel. Op de wielerbaan in Mexico City werkte ze destijds 46,065 kilometer af. Jeannie Longo uit Frankrijk legde op 26 oktober 1996, eveneens in Mexico City, 48,195 kilometer in een uur af. Maar dat gebeurde met een fiets met aerodynamische verbeteringen.

Thomas Dekker valt op woensdag 25 februari het werelduurrecord aan. De 30-jarige Nederlander doet dat in het Mexicaanse Aguascalientes tussen 17.00 en 19.00 uur Nederlandse tijd.