Kramer niet in actie op tien kilometer bij WK afstanden

Sven Kramer doet donderdag niet mee aan de tien kilometer op de wereldkampioenschappen afstanden in Heerenveen. Erik Jan Kooiman neemt de plek van Kramer over. De schaatser van de Clafis-ploeg won afgelopen november het brons op de 10.000 meter tijdens de NK afstanden.

Kramer komt nu alleen in actie op de team pursuit en de vijf kilometer. Volgens hemzelf is het geen verrassing dat hij de tien kilometer aan zich voorbij laat gaan. "Dat komt mede door het schema. Je kunt wel alles willen, maar dan moet je in mega goeden doen zijn en een supergoede basis hebben. Vooralsnog vind ik dat voor mezelf te smal, ook met het oog op het WK allround in Calgary over twee weken."

"Ik vind de tien kilometer een fantastische afstand en zou niets liever willen, maar ik moet gewoon verstandig zijn. Maar mijn pijlen zijn toch gericht op de vijf kilometer, dat is voor mij het belangrijkste."

Vorig jaar tijdens de Olympische Spelen en twee jaar geleden tijdens de WK afstanden legde Kramer beslag op het zilver achter Jorrit Bergsma. In 2007, 2008 en 2009 werd hij wereldkampioen op de tien kilometer. Het volledige interview is te vinden op de site van de NOS.