Tinkov: Contador zou zomaar kunnen stoppen

Alberto Contador zou zomaar na dit seizoen zijn wielerloopbaan kunnen beëindigen. Dat zegt Oleg Tinkov, de grote baas van de ploeg Tinkoff-Saxo waarvoor de Spanjaard fietst. Het contract van Contador loopt dit jaar af.

Contador heeft zijn zinnen gezet op winst in de Giro d'Italia en de Tour de France. "Het zou kunnen dat hij de dubbel pakt en dan stopt. Ik weet het niet, maar ik ga hem niet dwingen bij te tekenen", meldde Tinkov maandag op de website cyclingnews.

"Het is zijn eigen beslissing", vervolgde Tinkov. "Als hij wil doorgaan, zijn we meer dan blij hem in ons team te hebben, maar ik weet niet of hij al een beslissing heeft genomen. Ik weet in elk geval zeker dat hij zijn carrière bij onze ploeg zal afsluiten, dit jaar of volgend jaar."

Ploegleider Bjarne Riis liet eerder optekenen dat Contador (32) volgens hem hoe dan ook zal doorgaan. "Als je zijn kwaliteiten hebt, waarom zou je dan stoppen? Dat is onlogisch. Als je zo goed bent als hij, is het een kwestie van motivatie en doelen stellen."