Zware crash voor skiër Bank op WK

De Tsjechische skiër Ondrej Bank is tijdens het WK in Beaver Creek hard onderuit gegaan. Op de afdaling - het eerste onderdeel van de alpinecombinatie - was de 34-jarige veteraan bijzonder snel onderweg, tot het bij de afsluitende Red Tail Jump helemaal fout ging.

Bank verloor wat druk op zijn buitenski, waardoor hij een rare beweging maakte en de ski afschoot. Vervolgens was er geen houden meer aan en dook de Tsjech door een van de poortjes, alvorens hij vol op zijn hoofd en rug op de piste klapte. Hij werd daarna minutenlang behandeld en werd uiteindelijk van het finishgebied afgevoerd. Over de toestand van Bank is nog niks bekend.

Na zijn 7e plek op de afdaling van zaterdag werd Bank gezien als een van de grote kanshebbers op een medaille op de combinatie. Op die discipline haalde hij al regelmatig de top-10 op grote toernooien. Vorige maand pakte de Tsjech, al sinds 2001 actief in de World Cup, nog zijn twee podiumplek ooit door derde te worden op de combinatie in Kitzbühel.

De zware crash van Bank in Beaver Creek (Bron: YouTube)


Update 19.32 uur

Volgens de organisatie van het WK is Bank bij bewustzijn en bevindt hij zich op het moment in het ziekenhuis van Vail. Ook zou hij zijn benen gewoon kunnen bewegen, maar heeft hij wel verwondingen opgelopen aan zijn gezicht.