Rugbyers Frankrijk in eigen huis te sterk voor Schotland

Frankrijk heeft de eerste wedstrijd van de Six Nations weten te winnen van Schotland. In het Stade de France werd er met 15-8 gewonnen van Schotland.

De Schotten, met Tim Visser in de basis, hadden het betere van het spel, maar gaven te vaak een penalty weg. Dat heeft ze uiteindelijk de wedstrijd gekost. Vlak voor rust, toen het 9-3 voor Frankrijk stond, wist Schotland de enige try van de wedstrijd te maken. Dougie Fife was de gevierde man bij de Schotten. De conversie werd echter niet benut.

In het tweede bedrijf kwam Frankrijk beter in zijn spel en kreeg in het slot van de wedstrijd een grote kans om echt toe te slaan. Visser faalde in de interceptie, waarna Yoann Huget er vandoor kon gaan. Mark Bennett verkwam uiteindelijk dat Frankrijk de try kon maken. Fly-half Camille Lopez schoot in de tweede helft nog wel twee keer de bal tussen de palen waardoor er de 15-8 eindstand op het bord kwam staan.

Frankrijk speelt volgende week hun tweede wedstrijd in Dublin tegen Ierland. Schotland speelt dan thuis tegen Wales. Engeland zal het volgende week opnemen tegen Italië.

Pascal Pape (Frankrijk, in het rood) in actie met de Schot Richie Gray. (PRO SHOTS/Actionimages)