Van Gaal: "Niks verkeerds gedaan"

Manchester United-manager Louis van Gaal heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de aanklacht van de Engelse voetbalbond. De Nederlander zei na afloop van het uitduel tegen Cambridge United in de FA-Cup, dat alles tegen zijn elftal en zijn persoon gericht was geweest. Volgens de Football Association zorgt het commentaar van Van Gaal voor een schijn van partijdigheid van de bond. 

Na het bekerduel van de Europese topclub tegen de voetbalreumes, zei de oefenmeester het volgende: "Elk aspect van de wedstrijd is tegen ons. Van het veld, de scheidsrechter tot en met de fans", verklaarde de oefenmeester van de Europese topclub na het bekerduel.

Naar aanleiding van díe uitspraak is de coach aangeklaagd. De trainer is nu gevraagd of hij de aanklacht zal aanvechten. "Ja, natuurlijk doe ik dat. Ik heb nooit gezegd dat ik iets verkeerd heb gedaan. Jullie als media kunnen nagaan dat ik nooit iets heb geroepen over scheidsrechters, in alle wedstrijden die we hebben gespeeld. Nog nooit met een kwaad woord over een arbiter gesproken", antwoordde de 63-jarige Amsterdammer aan de Britse pers.

De ex-Ajacied blijft bij zijn onschuld en is op zijn zachtst gezegd verbaasd. Van Gaal: "In de bijna dertig jaar dat ik als trainer werk, ben ik nog nooit aangeklaagd. Ik ben van mening dat ik niets verkeerds heb gezegd."

Volgens de keuzeheer is alles uit het verband gerukt. "Ik heb de uitspraken gedaan vóór de wedstrijd én na het duel. Op dat moment had ik het gevoel dat iedereen voor de underdog (Cambridge) was. Ik schrik er van dat de FA me heeft aangeklaagd, maar het zij zo", besloot de flegmatieke keuzeheer.