Geen toestemming Marussia voor inzetten 2014-auto

Het Formule 1-team Marussia/Manor F1 heeft van de F1 Strategy Group geen toestemming gekregen om het nieuwe seizoen te mogen beginnen met de 2014-auto. Het is nu onduidelijk hoe de toekomst van de renstal er uit zal gaan zijn.

Marussia kwam eind vorig jaar diep in de financiële problemen en miste de laatste drie races van 2014. De curatoren gelasten onlangs op het laatste moment een veiling van alle onderdelen af omdat er een potentiële nieuwe investeerder opgestaan zou zijn.

Eerder deze week werd bekend dat Marussia op 19 februari weer als normaal bedrijf zou kunnen gaan functioneren. Door de afwijzing van de uit het Formula One Management, de FIA en de teams Mercedes, Ferrari, Red Bull, McLaren, Williams en Force India bestaande Strategy Group is de speelruimte voor de doorstart zeer beperkt.

Het plan was om toestemming te krijgen om in Australië aan de start te staan met de 2014-auto, hoewel die niet aan de huidige reglementen voldoet. Hiervoor zou eerst wel een forse schuld bij motorleverancier Ferrari ingelost moeten worden. Dit lijkt nu doorkruist te gaan worden.