Onderzoek naar herkomst exclusieve auto's

De politie doet na de aanslag op de exclusieve autozaak Carstore in Oirschot onderzoek naar de herkomst van diverse voertuigen die er te koop werden aangeboden. Verzekeraar Delta Lloyd trof kort na de brand diverse auto's met een buitenlands kenteken. De verzekeraar informeerde de politie, die meerdere auto's in beslag heeft genomen.

Dat staat in het vonnis van een kort geding dat Carstore had aangespannen omdat Delta Lloyd een voorschot van de brandschade weigert uit te keren.

Carstore verkoopt merken zoals Aston Martin, Bentley en Ferrari. In november werd er een ramkraak gepleegd en brand gesticht. Enkele dagen na de aanslag werd ook een auto in brand gestoken op de oprit bij het huis van de vader van de eigenaar van de autozaak. Vader en zoon wonen naast elkaar in Oirschot. Het bedrijf en de buurt werden daarna in opdracht van het Openbaar Ministerie beveiligd.

Eigenaar Jan L. van Carstore werd eerder tot celstraf veroordeeld omdat hij met valse facturen over vermeende autoverkopen belastingfraude pleegde.

De Brabantse politie kon donderdag nog niet meer zeggen over het onderzoek naar de in beslag genomen auto's.