Gezin overleeft vliegcrash door stoelendans

Een gezin uit Taiwan is gisteren met de schrik vrijgekomen. Het getrouwde stel en hun twee-jarig zoontje stonden op het punt te vertrekken met vlucht GE235 van TransAsia, toen de vader een raar geluid hoorde bij de vleugel aan de linkerkant van het toestel en daarop besloot om te vragen of ze ergens anders mochten zitten. Die wens werd vervuld en zorgde er uiteindelijk voor dat ze de vliegcrash van gisteren alledrie overleefden.

Het vliegtuig, met 58 passagiers en crew aan boord, ramde gisteren even na opstijgen een brug waarna het neerstortte in het centrum van Taipeh. Volgens de media en overlevenden heeft de piloot alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat het toestel geen gebouwen zou raken. ''De actie van de piloot heeft het leven van veel mensen gered'', aldus de broer van Lin, de vader van het gezin in kwestie. ''We hebben maar geluk gehad.'' 

Al geldt dat helaas niet voor iedereen. Na meer dan 24 uur na de crash worden nog steeds 12 mensen vermist en zijn 31 passagiers overleden. Slechts 15 mensen hebben de ramp overleefd. Over de oorzaak van de crash valt momenteel alleen nog maar te speculeren, al lijkt een technisch mankement wel een van de meest waarschijnlijke redenen.

Het is tevens niet de eerste keer dat een toestel van TransAsia in de problemen is geraakt. Vorig jaar vielen bij een crash in Taiwan 48 doden.