StukTV doet kansloos in Efteling

Twee jongeren van de kansloze internetzender StukTV hebben een boete gekregen omdat ze in de Efteling voor een hoop commotie hebben gezorgd. Verkleed als kabouters hebben ze het hele sprookjesbos vol met zombiekabouters gezet. De Efteling vond dat niet zo leuk, daarom kregen de twee kabouters in spé een geldboete van de politie.

StukTV plaatst filmpjes op YouTube waarin te zien is hoe het ze vergaan is bij het uitvoeren van uitdagingen. Dit keer was de uitdaging dus om het sprookjesbos vol te plempen met tuinkabouters. Zelf verkleed als kabouters gingen de twee jongeren in een bus naar de dienstingang van het park, waar ze zich via de intercom voordeden als medewerkers van een bedrijf dat de tuinkabouters moest plaatsen. Dit bleek een koud kunstje.

Eenmaal binnen deden ze de stoute schoenen aan en trokken ze als echte kabouters het bos in. Zoveel mogelijk sprookjes werden voorzien van een markante kabouter. Op het filmpje is te zien hoe ze op een gegeven moment aangesproken worden door een Efteling-medewerker die de twee waarschuwt dat de beveiliging al fietsend naar ze op zoek is.

De zoektocht naar de twee slecht vermomde kabouters duurde niet lang, een beveiliger had de twee snel in het zicht. Hij waarschuwt in het filmpje dat ze het pretpark moeten verlaten, en dat de politie eventueel zal worden ingeschakeld. Het filmpje eindigt dan ook met de mededeling dat ze op de bon zijn geslingerd.

Efteling-voorlichter Femke van Es kent de 'kabouterinvasie'. "De opnames zijn afgelopen weekeinde gemaakt. We zijn niet zo blij met dit soort filmpjes, hoewel ook wij ze soms met een glimlach bekijken. We willen vooral niet dat andere mensen op een idee worden gebracht. Want over hekken klimmen zoals mensen van StukTV eerder deden om in ons park te komen en binnenkomen onder valse voorwendselen, zijn gewoon strafbare feiten", zegt Van Es.

"De filmpjes hebben iets puberaals maar zijn niet onschuldig. Ze kunnen je gewoon een strafblad opleveren. We hebben in dit geval ook contact opgenomen met de mensen van StukTV om ze te vragen buiten zichzelf geen mensen herkenbaar in beeld te brengen. En ook eerlijk de afloop in beeld te brengen. Dat hebben ze in dit geval gelukkig netjes gedaan."

Wat het bedrag van de boete is hebben de twee jongeren niet bekend gemaakt, evenals het aantal geschrokken kinderen.

Hieronder is het filmpje te zien.