Probleem F1-motor Renault door 'simpel onderdeel'

De Formule 1-wintertest in Jerez verloopt voor zowel Red Bull Racing als zusterteam Toro Rosso niet helemaal naar wens. Reden hiervoor is dat motorleverancier Renault kampt met betrouwbaarheidsproblemen door een 'simpel onderdeel'.

Volgens Autosport is er bezorgdheid over de levensduur van een smalle metalen stang die gerelateerd is aan de waterpomp van het Energy Recovery System van Renault. Hierdoor zou de lengte van de af te leggen stints beperkt worden.

Het probleem is volgens Renault Sport-directeur Cyril Abiteboul vorige week op de testbank ontdekt en was het te laat om het voor de test in Jerez nog te kunnen verhelpen. Voor de volgende test in Barcelona (vanaf 19 februari, red.) zal de oplossing uitgerold worden.

Abiteboul neemt de schuld van de problemen op zich omdat het onderdeel na herontwerp niet getest is. De reden van het niet testen is dat het een 'simpel onderdeel' is. Andere ERS-problemen bij Red Bull en Toro Rosso zijn veroorzaakt doordat Renault samen met de teams de grenzen opzoekt om het gat met Mercedes te kunnen dichten.