Monopoly met echt geld

Het is een van de bekendste, meest geliefde maar ook gehate spellen ter wereld, Monopoly. Iedereen zal er vast wel eens van gedroomd hebben dat die hoop speelgeld gewoon echt geld was. Je zult het spel wel even in Frankrijk moeten gaan halen. Daar heeft de fabrikant ter ere van de tachtigste verjaardag van het spel het geld vervangen door echte eurobiljetten.

Ze zijn natuurlijk niet helemaal zo gek geworden, dit bij alle spellen te doen, slechts in een paar dozen zit echt geld. In één doos vind je de jackpot, daar is €20.580,- in gestopt. In totaal bevatten tachtig dozen een extra inhoud. Zo bevatten tien dozen ieder €300,- aan briefgeld en zit er in de overige 69 dozen €150,- per spel.

In het diepste geheim heeft fabrikant Hasbro de biljetten verwisseld en het spel verspreid over het land. Wel liepen ze tegen een probleem aan, echte biljetten zijn namelijk een stuk groter dan het speelgeld. Hoe dit uiteindelijk is opgelost wil de fabrikant niet vrijgeven, de verpakkingen zouden namelijk af kunnen wijken van spellen zonder echt geld.

Voor de actie zijn de tachtig dozen onder 30.000 spellen verdeeld, het is dus nog even zoeken welke doos je moet hebben. Nu alleen nog hopen dat je de Rue de la Paix in bezit krijgt, het Franse equivalent van de Kalverstraat.