Uitslagen Eredivisie speelronde 20

Speelronde 20 in de Eredivisie is voorbij en PSV loopt steeds verder weg bij Ajax. PSV staat 9 punten los van de Amsterdammers en die hebben nog maar 5 punten voor op Feyenoord. Onderin pakken NAC en FC Dordrecht een punt, maar zij blijven de laatste twee posities innemen.

Op vrijdag deelden Dordrecht en Heerenveen de punten. Zonder Mark Uth kwam Heerenveen niet tot scoren, net als de thuisploeg. Het bleef 0-0.

Op zaterdag was het als eerste de beurt aan PSV. De thuisclub kwam achter, Memphis Depay schoot een penalty naar de maan, maar uiteindelijk kwam alles goed voor de koploper en werd het in de laatste minuten 2-1. Excelsior en NAC deelden de punten in een doelpuntloos en bloedeloos duel. Op datzelfde moment wist Groningen Go Ahead Eagles te verslaan door twee mooie goals met blunders van Go Ahead-doelman Mickey van der Hart. Twente deed ongeveer hetzelfde als PSV: Winnen met 2-1 door een goal in de laatste minuten. SC Cambuur bleef puntloos achter.

Op zondag gaf Feyenoord zichzelf na 25 minuten met 2-0 voor vrij. Zelfs dat zorgde er niet voor dat ADO een punt kon pakken. Het werd 2-1.
Twee uur later werd Utrecht flink aan de kaak gesteld door de journalisten, nomdat ze bij de 0-2 nederlaag gewoon Anouar Kali hadden opgesteld. Ajax was tegelijkertijd opnieuw niet al te sterk en verloor door een late tegengoal van Vitesse. Uros Djurdevic kreeg naar eigen zeggen de bal op zijn arm, dus het was geen hands volgens de matchwinner. De laatste wedstrijd was tussen AZ en Heracles. AZ speelde niet al te sterk, maar won alsnog met 3-1.

PSV leidt zodoende met negen punten voor op Ajax. Cambuur is naar plaats 9 gezakt en Vitesse naar plaats 10 gestegen. Verder zijn er geen grote veranderingen in de stand te signaleren.