Barça in bloedgang langs Villarreal, Sevilla wint spektakelstuk tegen Espanyol

FC Barcelona heeft op slinkse wijze de drie punten binnengeharkt tegen Villarreal. De Spaanse grootmacht boog na de rust een achterstand om. Villarreal kwam na een half uur spelen op voorsprong. Denis Cheryshev was trefzeker voor de club, die het doorgaans goed doet in de wedstrijden tegen Barcelona. Barça slaagde er niet in de bal weg te werken uit het eigen strafschopgebied, waarna Cheryshev binnenknalde.

Nog voor de rust kwam Barcelona via Neymar terug in de wedstrijd. De spits hoefde de goal weliswaar niet op te eisen, want het voorbereidende werk ging uit naar Rafinha en Lionel Messi. Rafinha testte de defensie van Villarreal met een voortreffelijke actie, maar moest toezien hoe Neymar de rebound alleen maar hoefde binnen te tikken.

Vlak na de rust kwam Villarreal alweer op voorsprong. Giovani dos Santos, met een verleden bij Barcelona, profiteerde van balverlies van Gérard Piqué en bediende Luciano Vietto. Lang kon Villarreal niet van de voorsprong genieten. Sterker nog, in de 55ste minuut stond het alweer 3-2 voor Barcelona. Ook bij de gelijkmaker kwam de goal tot stand door een rebound. Luis Suarez schoot, Rafinha benutte de rebound.

Kort daarna was het Messi die de zege veiligstelde. Opnieuw Suarez was bij de treffer betrokken. Hij stelde de Argentijn in staat om de 3-2 op het scorebord te zetten.

Sevilla heeft zondag in de Spaanse competitie een spectaculaire overwinning geboekt. Iago Aspas werd de held van Sevilla door in de thuiswedstrijd tegen Espanyol vlak voor tijd het winnende doelpunt te maken: 3-2. Daardoor handhaafde de ploeg van trainer Unai Emery zich op de vierde plaats in de Primera División, achter de grootmachten Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid.

Espanyol nam de leiding via een benutte strafschop van Christian Stuani, maar nog voor rust kantelde de wedstrijd door doelpunten van Diogo Figueiras en Vitolo. Toen Espanyol kort voor rust Kiko Casilla kwijtraakte met een rode kaart, leek Sevilla de buit binnen te hebben. Toch kwamen de tien uit Barcelona een kwartier voor tijd langszij, maar Aspas zorgde in de slotfase alsnog voor groot feest in Sevilla.

Naast vijf doelpunten en één rode kaart vielen er ook elf gele kaarten in het verhitte duel.