Udinese houdt Juve op gelijkspel, Sassuolo voorbij Internationale

Juventus heeft twee punten laten liggen in de Italiaanse titelstrijd. In een matig duel speelde De Oude Dame met 0-0 gelijk tegen Udinese. Juventus had de wetenschap dat achtervolger AS Roma een dag eerder punten had laten liggen. Met een zege op bezoek bij Udinese zou de ploeg van Massimo Allegri een goede stap zetten naar de vierde landstitel op rij. Echter ging het in Stadio Friuli niet zo makkelijk als gehoopt.

Juventus probeerde het zeker. Aan de hand van sterspeler Paul Pogba wilde de ploeg uit Turijn de aanval zoeken, maar Udinese had het verdedigend prima staan. Grote kansen waren er niet voor rust, al had Carlos Tévez een prima mogelijkheid. Zijn schot van binnen de zestien werd echter knap gekeerd door doelman Karnezis.

Na de pauze zette Juve steeds meer druk. Andrea Pirlo en Pogba probeerden spitsen Tévez en Fernando Llorente te bereiken, maar beide aanvallers hadden het lastig in Udine. De thuisploeg wist dat het vandaag niet veel kansen zou creëren, maar legde zich neer bij het feit dat er uitsluitend verdedigd zou worden.

Juventus speelde zondag ook zeker niet haar beste wedstrijd van het seizoen, maar bijna zorgde Tévez nog voor drie punten. Zijn schot in de slotfase wed echter gekraakt. Giorgio Chiellini kreeg nog een kans met een kopbal, maar ook deze ging er niet in. Zo verzuimt Juve om verder uit te lopen op Roma. Udinese blijft in de middenmoot van de Serie A steken.

Internazionale heeft nog weinig plezier beleefd aan de versterkingen die de club de middenmoot moeten doen ontstijgen. Op bezoek bij Sassuolo leed de gevallen topclub de tweede nederlaag op rij. Sassuolo, vooraf beschouwd als degradatiekandidaat, passeerde dankzij de 3-1-zege Inter zelfs op de ranglijst.

Simone Zaza en Nicola Sansone hadden de thuisploeg bij rust een voorsprong van 2-0 bezorgd. Mauro Icardi verkleinde de achterstand zeven minuten voor tijd, maar Domenico Berardi besliste het duel in blessuretijd vanaf de strafschopstip. Beide ploegen beëindigden het duel met tien man. Sansone en Isaac Donkor kregen in de slotfase hun tweede gele kaart.

De van Bayern overgekomen Xherdan Shaqiri en de van Arsenal gehuurde Lukas Podolski hadden een basisplaats. De Kroaat Marcelo Brozovic, gehuurd van Dinamo Zagreb, kwam de laatste twintig minuten in actie.