Vijfklapper voor Arsenal tegen Aston Villa

Arsenal heeft goede zaken gedaan in de Premier League. Het elftal van Arsène Wenger verpletterde zondagmiddag Aston Villa met 5-0. Door de overwinning houdt de ploeg uit Londen een plek in de Champions League in het zicht. Zelfs het kampioenschap is in theorie nog mogelijk voor The Gunners, al staan ze wel een straatlengte achter op Chelsea. Tegen Villa liet het team weer zien over geweldige voetballers en gogme te beschikken.

In het begin van de wedstrijd was het Arsenal dat Aston Villa ver terug drong. In de eerste minuten waren het Ramsey en Walcott die het doel van de bezoekers onder vuur namen. Villa-doelman Guzan kreeg bij de inzet van Ramsey hulp van de paal. Toch kon Fransman Oliver Giroud in de achtste minuut op aangeven van Özil het net vinden. Na een steekbal van de Duitser, kon de aanvaller koelbloedig scoren:1-0.

Özil leek in de dertigste minuut de score verder uit te bouwen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. De Londense formatie was in de eerste helft sterker dan de bezoekers uit Birmingham en had wat pech met de afronding. Toch was het Villa-speler Weimann die vlak voor rust bijna gelijk kon maken. Ospina kon echter schade voorkomen.

Vlak na de thee kon Benteke bijna de gelijkmaker produceren voor de gasten. Na een voorzet van Delph, kon de Belg zijn voet tegen de bal aanzetten. Hij had zijn vizier echter niet op scherp staan en zag zijn inzet naast de doelpaal gaan. Ondanks het verzet van de bezoekende ploeg, was het Özil die kon scoren na een assist van Giroud: 2-0.

In de drieënzestigste minuut kon Walcott op aangeven van Cazorla de score vervolgens uitbreiden en aan alle onzekerheid een eind maken: 3-0. Aston Villa reageerde op de grote achterstand door een aantal wissel door te voeren. Het haalde weinig uit. In de vijfenzeventigste minuut mocht Cazorla zelf proberen te scoren. De aanvaller kreeg de gelegenheid een strafschop te verzilveren, nadat Akpom was neergelegd door Okore. Hij bleef koel en liet Guzan kansloos: 4-0. Akpom bleef een doorn in het oog van de Villa-defensie. In de laatste minuten was het Bellerín die het drama voor de bezoekers complete maakte: 5-0.