KNVB: Afgelasting Jong Ajax - FC Den Bosch door onze official

Gisterochtend was er de nodige commotie, omdat de Jupiler League-wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Den Bosch werd afgelast. Vooral de manier waarop dat ging, zorgde voor de nodige vraagtekens. Naar nu blijkt heeft een official van de KNVB de wedstrijd tussen deze twee ploegen afgelast.

Inmiddels heeft de Nederlandse voetbalbond (KNVB) ons een schriftelijke toelichting gegeven. "In principe is de scheidsrechter die de wedstrijd leidt, degene de keuring van het veld uitvoert", aldus een woordvoerder van de bond tegenover FOK!sport. "Als de thuisspelende club ’s ochtends echter al twijfelt aan de bespeelbaarheid van het veld, kan de club contact opnemen met de KNVB."

"De KNVB vraagt dan een scheidsrechter, vaak een die in de buurt woont, om langs te gaan en het veld al ruim voor de aftrap te keuren. Dat is gisteren om 11.00 uur het geval geweest en het veld is door scheidsrechter Koekoek gekeurd en afgekeurd."

Ook liet de KNVB weten dat alleen zij een wedstrijd kunnen afgelasten. "Dat Ajax eerder al een conclusie had getrokken, staat daar totaal los van. De wedstrijden van Ajax amateurs en de oefenwedstrijd van Ajax tegen SC Putten eveneens. Ajax amateurs speelden de wedstrijd op kunstgras op De Toekomst en Jong Ajax in het Adidas MiCoach Centre. Beide hebben niet de voorzieningen om betaald voetbalwedstrijden te laten plaatsvinden."

De KNVB streeft er in elk geval naar om het duel tussen Jong Ajax en FC Den Bosch zo snel mogelijk in te laten halen. Toch is de kous nog niet helemaal af. "Tevens zal, zoals bij elke afgelasting, zal de aanklager betaald voetbal nog kritisch kijken of de club in kwestie alles er aan gedaan heeft om het veld speelklaar te krijgen."